Rabarber cheesecake i glas med dulce de leche, crumbles och gin/lemon cubes

Posted in Dessert

image

Den här läckra desserten passar alla tillfällen! Riktigt riktigt gott och somrigt 😄😍

4-6 port
1 h + 2 h i kyl

Gin/lemon jelly cubes
2,dl gin
1 citron (juice)
1, 5 msk gelatinpulver
4 droppar röd hushållsfärg 

Koka upp gin och citron så alkoholen försvinner. Tillsätt gelatinet medans det är varmt och rör tills allt är jämt fördelat. Tillsätt 4 droppar röd hushållsfärg. Ställ i kyl ca 2 h. Skär i kuber. Jellyn ska bli rätt så fast i konsistensen.

Crumbles
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 dl havregryn
60 g smör

Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, socker och havregryn till smuldegen i en skål. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölet till en grynig massa. Smulor. Grädda ca 20 min tills fin färg.

Rabarberkompott
Ca 5 rabarber
1 dl socker
1/2 citron (juice)
1 st vaniljstång

Skölj och ansa rabarbern, lägg i en kastrull. Ha i resterande ingredienser och koka på medelvärme ca 15 minuter. Ställ i kyl ca 1 timme.

Creamcheese kräm
150 g creamcheese  (philadelphia)
1 dl cremefraishe
1 dl florsocker
3 dl grädde

Vispa creamcheese, cremefraishe och florsocker i nån minut. Tillsätt grädde och vispa tills rätt fast konsistens men ändå fluffig.  Ställ i kyl ca 30 minuter.

Dulce de leche
En burk

Finns färdiga att köpa.

Varva allt i ett glas och garnera med gin/lemon cubes på toppen.
Njut!

Kram/ Daniel

1 Kommentar

  1. stegblad säger:

    guva gott

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.