Löjromspizza med crème fraiche 😍

Posted in Förrätt, Varmrätt

image

Att äta löjromspizza har blivit en trend, så jag var tvungen att testa och JAAAA, det är riktigt gott! Jag älskar löjrom och tycker att det ger en lyxig känsla.
Ett glas bubbel till det här så är fredagen räddad 😄😉😘

2 pizzor

Pizzadeg
10 g färsk jäst
1,25 dl vatten
2,5 dl vetemjöl special
0,5 dl durumvete
0,3 dl olivolja
1/2 tsk salt
1/3 tsk socker

Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt ca 10 min eller kör med degkrokar tills degen känns fast.  Mjöla degen så den inte fastnar. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45 min. När degen jäst klart så delar du den i 4 delar och formar till en boll. Låt vila i ca 10 min så blir dem lättare att hantera. Kavla ut pizzorna så tunt som möjligt. 

Fyllning
4 dl cremefraishe
200 g riven parmesan
1 dl finhackad gräslök
1 dl finhackad rödlök
140 g kalix löjrom
Salt/peppar
1 st citron 

Sätt ugnen på 300 grader. (Ugnen ska vara riktigt varm innan pizzorna läggs in) Bred ut 1 dl cremefraishe jämt på vardera pizza. Ha på riven parmesan. Lägg pizzorna på bakplåtspapper i mitten av ugnen ca 5-10 minuter. Pizzorna ska få en fin gyllene färg. Ta ut pizzorna och ha på gräslök, rödlök, löjrom, creme fraishe och salt/peppar. Servera genast med några citronklyftor till. Njut och ha en härlig helg allihoppa! 😘
Kram/Daniel

4 Kommentarer

  1. Johan säger:

    Låter riktigt gott.

    1. daniellakatosz säger:

      Riktigt gott är det !

  2. Marika Lundriksson säger:

    Hej
    Är det till 2 eller 4 pizzor? Det står två överst, men sedan att man ska göra fyra bollar. Så jag inte får fel med måtten 🙂

    1. daniellakatosz säger:

      Hej! Jag har uppdaterat receptet så gå in på Daniel.ellematovin.se för det nya receptet. Ha en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.