Midsommartårta 😍

Posted in Dessert

image

Vill ni baka en vacker och god tårta men känner att ni inte hinner under midsommar? Då är den här enkla men vackra godsaken helt perfekt! Marängtårta med limecurd/mascarponegrädde och massa färska jordgubbar och körsbär. Riktigt fräsch, speciellt efter all mat man ätit under middagen. Självklart kan man baka allt från grunden och det är inte speciellt svårt, utan ganska lätt faktiskt, men om man inte hinner det så kan man köpa färdiga marängbottnar. Jag brukar baka allt från grunden men tänkte ta fram en tårta som går riktigt fort få ihop.

30 min
8 bitar

Du behöver
2 st marängbottnar (finns färdiga att köpa)

Limecurd
6 st lime
2 dl strösocker
2,5 msk majsstärkelse
2 st ägg
2 st äggulor
50 g smör

Riv skal från alla lime och blanda med saft från tre limefrukter.
Koka upp limesaft, limeskal och strösocker. Sila vätskan.
Blanda ut majsstärkelse med saften från de tre resterande limefrukterna och rör ner i den varma vätskan.
Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar. Rör i smöret så ni får en fin och blank limecurd.
Häll över krämen i en burk eller en skål och låt svalna. Har ni ont om tid så går det jättebra att ställa i kylen. Täck den bara med plastfolie.

Limecurd/mascarponegrädde
200 g mascarponeost
7 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
Limecurd ( där tar ni hur mycket ni vill, beror på hur syrligt ni vill ha det)

Vispa mascarponen i nån minut, tillsätt florsockret och grädden under vispning tills grädden blir fluffig. Tillsätt limecurden efter smak och rör runt.

Garnityr
1 ask jordgubbar
1 ask körsbär
1 ask ätbara blommor (finns att köpa på Ica maxi)
Florsocker

Montering 
1. Marängbotten
2. Spritsa på hälften av grädden
3. Marängbotten
4. Spritsa på resterande grädde
5. Garnera med mycket bär/frukt

Önskar er alla en härlig midsommar!
Kram/ Daniel  😘

1 Kommentar

  1. Hassan Roshandel säger:

    Bästa du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.