Mina majs/potatiskroketter

Posted in Förrätt, Varmrätt

image

Har ni testat mitt recept på majs/potatiskroketter? Riktigt riktigt gott och passar till alla kötträtter! Krispiga och krämiga!

3-4 port
45 min

Majs- och potatiskroketter
8 medelstora mjöliga potatisar
300 g konserverad majs
50 g smör
3 dl pankoströbröd
2 ägg
3 dl mjöl
salt och peppar
1 l frityrolja

Koka potatisen tills den är mjuk. Och pressa potatisen genom en potatispress. Rosta majsen i en stekpanna utan fett så den får en fin yta. Blanda majsen med potatisen och tillsätt smör, och 1 dl mjöl. Smaka av med salt och peppar. Rulla till bollar, panera i ägg, mjöl, ägg och till sist panko. Ställ i frysen ca 15 min och forma återigen till fina runda bollar. Värm oljan till ca 180 g och fritera tills gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Njut!

Kram/ Daniel

2 Kommentarer

  1. Lisa säger:

    Åh vad kul, vill prova att göra dem nuuuu!! Tack för att du delar med dig!

    1. daniellakatosz säger:

      Vad kul!!! Hoppas du gillar dem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.