Gnocchi med tomatsås och salsiccia

Posted in Varmrätt

image

image

image

image

image

Det här blev supergott! Kan man säga comfortfood? Den fylliga tomatsåsen och de luftiga och mjuka gnocchin. Super!

Gnocchi
Ca 900 g mjölig potatis
2 st ägg
4 dl vetemjöl
Salt
Peppar
50 g smör

Koka potatisen mjuk. Låt potatisen svalna och pressa via en potatispress. Ha i ägg, vetemjöl, salt och peppar. Arbeta till en smidig deg men inte för länge så inte allt blir mos.
Dela degen i 4 lika stora delar och rulla som på bilden. Skär sedan i önskad storlek. Koka upp vatten rikligt med salt och koka gnocchin. När dem börjar flyta upp till ytan, börjar dem bli klara. Förbered en stekpanna bredvid och stek sedan gnocchin i lite smör tills fina gyllenbruna.

Tomat/ salsicciasås
1 msk olivolja
6 st salsicciakorvar
2 st vitlöksklyftor
1 gul lök finhackad
250g tomatmix (små tomater)
Några kvistar timjan
100 g soltorkade tomater 
2 st a 400 g krossade tomater  (bra kvalitet)
2 dl vatten
1,5 st kycklingbuljong tärning
1 tsk socker
Peppar
50 g spenat

Börja med att ta bort skinnet från korvarna och skär dem i mindre bitar.
Stek dem tillsammans med vitlöken och löken i olivolja. Tillsätt resten av ingredienserna förutom spenaten och låt småputtra i ca 1 timme. Smaka smaka smaka!  Om det behövs mer vatten så är det bara att tillsätta det. När såsen är färdig, ställ åt sidan och tillsätt spenaten.

Finish 
2 dl cremefraishe
200 g riven parmesan

Supergott att vispa cremefraishe i nån minut och ha över det på toppen tillsammans med riven parmesan.
Njut!
Kram/ Daniel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.