Rökt lax röra, makrillröra och tonfiskröra på rostad surdegsbröd

Posted in Förrätt, Varmrätt

Röror är riktigt gott! Ibland är det faktiskt gott att bara äta en god macka till lunch och att det ska vara enkelt att röra ihop! Jag andvände hemgjord majonnäs för det är väldigt enkelt att göra egen.

Jag hade surdegsbröd som jag skar upp i skivor och rostade i en torr stekpanna tills fin färg.  

Majonnäs

4 st äggulor 

2 msk rödvinsvinäger 

1 tsk dijonsenap 

Salt/vitpeppar 

5-6 dl matolja 

Blanda alla ingredienser i en skål förutom oljan. Tillsätt oljan droppvis under vispning. 

15 min 

6 port 


Makrillröra

3 x 125 g makrill på burk i tomatsås 

1/2 dl majonnäs 

1 dl philadelphia 

1/2 dl röd knippelök (hackad)

Salt/peppar

Rör ihop allt i en skål. Smaka av med salt och peppar.  

 

Laxröra 

350 g rökt lax  

1/2 citron (juice)
1/2 dl röd knippelök  (hackad) 

1 dl majonnäs 

1 dl philadelphia

Salt/peppar 

1 msk kalix löjrom 

Dra isär laxen med två st gafflar i en skål och rör ihop allt och smaka av med salt och peppar. 

Tonfiskröra 

2 x 150 g tonfisk på burk i olja 

1/2 dl gul lök (finhackad) 

1/2 dl dill (finhackad) 

1/2 citron (juice) 

1 dl majonnäs 

1 dl cremefraishe 

Blanda allt i en skål och smaka av med salt och peppar.

Njut!

Kram/ Daniel

 

 
 

1 Kommentar

  1. stegblad säger:

    de där lät jäkligt gott

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.