Tempurafriterad scampi med mango/passionfruktssallad och wasabimajonäs

Posted in Förrätt, Varmrätt

Ok. Det här älskar jag! Räkor är bland det godaste jag vet. Friterade som grillade, wokade eller varför inte bara steka dem i mycket smör och vitlök. Här valde jag att snabbfritera räkorna i tempurasmet och ha en riktigt fräsch mango/passionfruktssallad till. 

3 port 

45 min 

Ca 800 g scampi 

Tempura 

5 dl vetemjöl 

6 dl iskall vatten 

2 st ägg 

Salt 

Blanda allt i en skål. Tänk på att vattnet ska vara riktigt riktigt kallt! Doppa dem avfrysta räkorna i smeten. Viktigt också att räkorna är helt tinade och all vatten är borta. 
Till fritering 
1 liter frityrolja 

Värm oljan till ca 180 grader och fritera räkorna tills klara. Räkorna ska inte få mycket färg utan bara bli krispiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta. Servera direkt!! 

Mango/passionfruktssallad 

2 st mango 

1/2 gurka 

1 st röd chili

I,5 st passionfrukt 

2,5 msk fisksås 

1/2 lime (juice)

I knippe koriander 

Salt 

Peppar 

Hacka allt i små fina bitar och ha i resterande ingredienser. Jag brukar dela gurkan och skrapa bort kärnorna i mitten med en sked. Salladen blir godast om den får stå 30 min i kylen innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Wasabimajonäs  

2 dl majonnäs 

1,5 tsk wasabi 

1-2 tsk limejuice 

Salt 

Blanda allt. Välj själva hur mycket wasabi ni vill ha i majonnäsen. Smaka er fram! 

Njut!

Kram/ Daniel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.