American cookie and icecream sandwiches

Posted in Dessert

Ojojoj, vad det här var gott! Goda, lätt sega cookies med vaniljglass, perfekta att avnjuta i tv soffan på en myssöndag! Patricia och min Princess Gabriella blev helt lyriska över kakorna haha, tur att jag hade deg kvar att grädda för de var snabbt där med sina skedar! Det enda som behövs göras är att baka kakorna sen är ju glassen färdigköpt. Om man såklart inte vill göra egen glass. Jag hade vaniljglass men alla smaker funkar ju. Nedan kommer receptet!
25-30 kakor ( ca 15 sandwiches)
30 min  220 g rumstempererat smör

Cookie deg

3,5 dl farinsocker

1,5 dl vitt socker

2 st ägg

1 tsk vaniljessens

6 dl vetemjöl

2,5 tsk bikarbonat

250 g chokladknappar  ( valfri smak)

Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop smör farinsocker och socker tills fluffigt. Medans det vispas så tillsätt ett ägg i taget samtidigt som du vispar ihop allt till en jämn smet.   Ha sedan i vaniljessensen.  Tillsätt mjöl och bikarbonat och vispa ihop till en jämn och smidig deg. Om degen känns kladdig, plasta in den och låt degen vila i kylen ca 20 minuter. Dela degen i 25-30 bitar (beror på hur stora man vill ha dem) och rulla till bollar. Lägg dem på bakplåtspapper med bra mellanrum så kakorna inte smälter ihop. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt. 

Tänk på att när glassen läggs emellan måste kakorna vara helt svalna! Sen rekommenderar jag att när man har lagt i glassen, ställ tillbaka i frysen ca 20 minuter. Glass smälter ju fort =)

Njut!!

Kram/ Daniel

1 Kommentar

  1. stalker säger:

    herregud daniel va gott det ser ut!!

    verkligen bra jobbat, fortsätt så, älskar dina recept!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.