Mjuk kaka med mini marshmallows och mjölkchocklad swirl 

Posted in Dessert

Ok, här har ni en mjuk, saftig, härlig, mjuk kaka med marshmallows och mjölkchoklad swirl! Hör bara hur det låter! Och att inte tala om hur gott det är. Kakan är gjord som en sockerkaka men jag tillsatte smält mjölkchoklad och mini marshmallows. Busenkelt och busigt gott. 
50-60 min 

Kakan 

2 st ägg 

2 dl socker 

50 g smör 

1 dl mjölk 

2, 5 dl kärnvetemjöl 

2 tsk bakpulver 

2 tsk vaniljsocker 

Fyllning 

60 g mini marshmallows  (1,5 dl)

100 g mjölkchoklad 
Smöra och bröa en form ca (1,5 liters form) 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst ca 6 minuter, helst med elvisp. Smält smör och tillsätt mjölken. Blanda i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna,sikta och vänd ner försiktigt i smeten. Häll i marshmallows och rör runt lite. Häll över smeten i formen. Grovhacka och Smält chokladen i micron och rör i smeten med en gaffel. Grädda ca 30 minuter. Låt svalna och vänd kakan upp och ner på en tallrik. 

Chockladganache 

1 dl grädde 

150 g mjölkchoklad (hackad)

Värm grädde i en kastrull och häll över den hackade chockladen. Rör runt tills den blir glansig och all chocklad har smält.

Nu är det bara att hälla över chockladen på kakan och garnera fritt! Jag hade jordgubbar och marshmallows. 

Njut! 

Kram/Daniel 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.