Vit chokladmousse med blåbärssylt i våffelstrut 

Posted in Dessert

Riktigt roligt att servera chokladmousse på ett annorlunda sätt! De flesta serverar det i glas men jag tyckte det här var mer en fin presentation och gott med ett härligt crunch!  Jag serverade moussen tillsammans med hemgjord blåbärssylt. Det är gott att varva blåbärssylt och mousse i våffelstruten. Andvänd en sprits så blir det enklare samt mycket finare presentation. Jag valde att göra en riktigt enkel chokladmousse som är lätt att förbereda och servera till sina gäster. 
4-6 port 

20 min + 12 timmar i kyl

Vit Chokladmousse

5 dl grädde 

250 g vitchoklad (hackad)

Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Ställ i kyl över natten eller minst i 12 timmar. Nu är det bara att vispa upp chokladgrädden till fluffig mousse. Klart! 

Vållefstrutar

Finns färdiga att köpa. 


Blåbärssylt 
500 g frysta blåbär

2,5 dl socker 

1/2 citron (juice) 

1 nypa kanel 

Koka ihop allt i ca 15-20 min tills det blir syltigt. 

Jag penslade även vållefstrutarna med blåbärssylt, det blir snyggt.  

Garnera med florsocker och färsk mynta.

Njut! 

Kram/ Daniel

.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.