Panerade och stekta Pannkakor fyllda med köttfärs 

Posted in Förrätt, Varmrätt

Det här vart väldigt uppskattat av min lilla familj! Det här brukade min mamma laga jätteofta när jag var barn och det var en stor favorit! Till det här brukade jag få barscht, en rysk/polsk rödbetssoppa. Men jag valde att servera endast gräddfil och finhackad rödlök till. Riktigt enkelt och super gott! 

10 st fyllda pannkakor 

60 min 


Pannkakor (grundsmet) 

3 dl vetemjöl 

0,5 tsk salt 

6,5 dl mjölk 

3 st ägg 

2 msk smör (till stekning) 

Vispa ihop allting och stek fina, tunna, gyllene pannkakor. 

Köttfärs  

1 msk smör 

1 st gul lök (finhackad) 

800 g nötfärs 

6-7 st skivade championer

1 dl finhackad persilja 

2,5 msk flytande kycklingbuljong (på flaska men 1 st tärning funkar också) 

2 msk tomatpure 

1 dl vatten 

Salt 

Peppar

Fräs löken i nån minut. Tillsätt nötfärsen och resten av ingredienserna. Köttfärsen ska inte bli en köttfärssås utan mer som stekt köttfärs. Smaka av med salt och peppar. Vill ni ha lite hetta så tillsätt lite chiliflakes.

Panering 

2 st ägg (lättvispat)

2 dl ströbröd 
Lägg köttfärs i mitten av pannakakan och vik in kanterna. Ha inte i för mycket köttfärs då det blir svårt att rulla och då kan det spricka på sidorna. Ca 3-4 msk räcker. Sedan är det bara att rulla ihop dem. Doppa den ihoprullade pannkakan i ägg och rulla i ströbröd. Stek på medelvärme i ganska mycket smör och olja tills pannkaksrullarna blir fina och gyllenbruna runt om. Till detta, servera gärna gräddfil, finhackad rödlök och lite hackad persilja. Doppa, ät och njut! 

Kram/ Daniel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.