Nyttig surf n’turf i rödcurry 

Posted in Varmrätt

Kom hem efter ett hårt träningspass och lagade denna härliga, riktigt nyttiga rätt med scampi och kyckling i röd curry. Enkelt och supernyttigt med få kalorier. Perfekt om man vill tänka lite på kosten. 

Jag mätte aldrig ingredienserna tyvärr men jag kan berätta hur jag gjorde. 

Stek scampi i en tefalpanna penslad med kokosolja. Tänk på att pannan ska vara riktigt het. Ställ åt sidan. Stek sedan kycklingfilen i samma panna även här penslat med lite kokosolja. Ställ åt sidan. Jag saltade med örtsalt för lite mer smak. Hacka chili, vitlök, ingefära och fräs i stekpannan. Tillsätt skivade championer, rödcurrypasta, lime, mushromsoja (finns i thaibutiker) och ekologisk kokosmjölk. Låt puttra ett tag och tillsätt 1 msk maizena för lite krämigare konsistens. Var inte rädd för att krydda för sjögräsnudlarna kommer sno mkt smak. Lägg i scampi i slutet och rör om lite. Ta bort från värme och servera den tillsammans med sjögräsnudlar, mycket sås, kycklingfile och en massa koriander. 

Visste ni att sjögräsnudlar och shiratakenudlar innehåller typ ingenting och är en bra ersättare till tex pasta eller vanliga nudlar.

Hoppas ni inspirerats =) 

Ha en härlig kväll och helg allihopa! 

Kram/ Daniel 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.