Pannacotta a’la jordgubbsmojito 

Posted in Dessert

Tycker ni om drinken mojito? Eller jordgubbsmojito? Då ska ni prova den här riktigt fräsha myntapannacottan med färska jordgubbar och jordgubbsgele. Perfekt på sommaren! 

20 min + 12 timmar i kyl 

4 stora port 

Pannacotta  

5 dl grädde 

1 dl socker 

1/2 kruka mynta 

1 tsk vaniljessens

3 st gelatinblad 

3-4 droppar grön hushållsfärg  

10-15 jordgubbar 
Koka upp grädde med socker, hackad mynta och vaniljessens. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och tillsätt efter att gelatinbladen mjuknat i grädden. Sila bort myntan och häll i några droppar grön hushållsfärg. Lägg några jordgubbar i botten i ett glas och häll över den varma grädden. Jordgubbarna kommer flyta upp till ytan. Ställ kopparna i kylen ca 12 h. 


Dagen efter 

Jordgubbsgele 

10 st jordgubbar 

1 dl socker 

1 dl vatten 

1/2 citron juice 

1,5 st gelatinblad 

Koka upp vatten, tillsätt jordgubbarna, sockret och citronjuicen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem bli mjuka. Mosa jorgubbarna med en gaffel och låt koka ca 10 min. Sila bort allt och tillsätt gelatinbladen. När pannacottorna är klara hälls gele över ca 1 cm och ställs återigen i kyl ca 2-3 h eller frysen om ni vill påskynda processen.

Dekorera med färsk mynta. 

Njut! 

Kram/ Daniel 

1 Kommentar

  1. stegblad säger:

    fräscht

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.