Tarteletter med karameliserad banan och nutellafyllning 

Posted in Dessert

Dem här små tarteletterna är livsfarligt goda!! Tänk er, en krämig nutellafyllning med karameliserad banan och krispig tartelette. Dem här små bakverken tog mig exakt 20 min att få ihop. Jag köpte faktiskt färdiga tarteletter som finns att köpa på tex ICA maxi. Jag hade ganska mycket att göra idag så jag hann ej göra egen deg. Här har ni iallafall receptet på nutellafyllningen som räcker till ca 10 tarteletter. 

Nutellafyllning 

300 g Philadelphia ost 

1,5 dl vispgrädde 

2,5 dl nutella 

 Vispa ihop Philadelphiaost och grädde fluffigt, tillsätt nutellan och vispa en liten stund till. Inte för länge så inte krämen blir smöraktig. Häll över till en spritspåse och ställ i kyl. Man behöver inte ha en spritspåse men det blir en snyggare presentation. 

Karameliserad banan  

1 st banan 

1 msk smör   

Smält smöret i en stekpanna. Skiva bananen i 10 bitar. Stek i stekpannan i några minuter tills bananen fått en härlig gyllene färg och är mjuk. Jag tillsatte inget socker för fyllningen är söt som den är.  

Jag bakade av tarteletterna i ugnen i några minuter så dem fick en fin färg. 

Nu är det bara att spritsa lite fyllning i en tartelette lägg i en skiva banan och spritsa på resten av fyllningen så bananen blir ”gömd” 

Ha en grym vecka! 

Kram/Daniel
  

1 Kommentar

  1. stegblad säger:

    mmmmmmmmmmums

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.