Ugnsbakade fikon med hemmagjord vaniljsocker, mascarponekräm och rostad mandel 

Posted in Okategoriserade

Hej alla härliga! Sorry att jag inte hunnit lägga upp recept dagligen men jag har haft otroligt mycket jobb med kokboken som släpps på våren 2017. Det gäller att experimentera och hitta på en massa goda recept. Jag ska försöka uppdatera så ofta jag bara kan! Här har ni iallafall en snabb, enkel och en riktig god liten dessert som ett perfekt litet avslut på en god middag. 
20 min 

6 st fikon  (3 Port) 
6 fikon 

3 dl socker 

2 vaniljstång 


Hemmagjord vaniljsocker  

Häll sockret i en mixer, dela vaniljstången i bitar och mixa tillsammans med sockret ganska länge ca 10 min. Häll över sockret i en burk och vips ni har en helt egengjord vaniljsocker som är jättegod! Vill ni ha mer vaniljsmak så ta 3 st vaniljstänger.  
Fikonen 

Sätt ugnen på 200 grader. Dela Fikonen i fyra som på bilden, men inte ända ner bara till mitten. Strö över vaniljsocker i önskad mängd och baka i ugnen ca 10 minuter. 
Mascarponekräm

100 g mascarponeost ( zeta, bäst i test) 

100 g Philadelphiaost 

1/2 dl florsocker 

1,5 dl vispgrädde 

1,5 msk önskad likör ( jag hade amaretto) 
Vispa samman mascarponeost,philadelphiaost och florsocker till en slät kräm. Häll i grädden i krämen och vispa tills den blir blir len och fluffig. Tillsätt likören och vispa ihop. 

Låt de varma Fikonen bli ljumna och spritsa på mascarponekrämen och ha på lite rostad mandel. 

Njut! 

Ha en grym helg alla! 

Kram/ Daniel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.